Vilka golfklubbor behöver jag?

Det räcker med ett halvset som du enkelt kan bära med dig på träningsområdet och golfbanan. Vet du redan nu att du har höga golfambitioner så rekommenderar vi att du skaffar ett helset med vagn på en gång. De flesta nybörjarna och medelgolfare väljer att spela med grafitskaft då stålskaft kräver en högre svinghastighet. Ditt halvset bör innehålla följande klubbor:

• Utslagsklubba från tee: En förlåtande driver eller spoon är den vanligaste utslagsklubban då du spelar längre hål. Drivern är den golfklubba som går längst. Spoonen kallas också fairwaywood nummer tre.
  • Långa fairwayslag: Ditt set skall innehålla en fairwaywood eller hybrid som du kan använda när du skall slå långa slag på fairway.
  • Mellanlånga fairwayslag: En järnsjua eller åtta som du kan använda för de mellanlånga slagen när du närmar dig green samt även chippa med när du ligger precis utanför greenen.
  • Korta fairwayslag: Det är viktigt att du har en pitchingwedge när du ska slå ett kort högt slag (pitcha) in på green.
  • Bunkerslag: Du behöver en sandwedge för att ta dig ur bunkern och ibland ”lobba” in bollen på green.
  • Putter: Puttern är troligtvis den klubba som du kommer att slå flest golfslag med under din golfkarriär. Det finns en rad olika modeller och det viktigaste är att du hittar en putter som du trivs bra med.

Läs mer under Vilken utrustning passar mig?